Dit is een tijdelijke website. Volg hier het ontwikkelproces van de organisatie. Stapsgewijs én samen op weg naar één pijnplatform voor en met pijnpatiënten.
Er is onder pijnpatiënten en vanuit de pijnwereld veel enthousiasme over het nieuwe initiatief dat we met de Landelijke Pijn Organisatie zijn gestart. We krijgen regelmatig de vraag “hoe kan ik jullie helpen met de realisatie van Pijnstad?” Ontdek hier hoe ook jij nú al kunt helpen om de LPO te steunen en Pijnstad dichterbij te brengen.10 concrete acties om de LPO te steunen. Dank voor je hulp!
Ik wil de LPO steunen als pijnpatiënt: 10 concrete acties
Eigenlijk vinden we de term ‘patiënt‘ niet zo fijn. En ook niet altijd de lading dekkend. Maar het is wel lekker kort. ‘Mens met langdurige pijn’ is misschien wat sympathieker…en passender.
Hoe dan ook, óók voor jou 10 concrete actiepunten om de LPO te steunen.
Actie #1: Word donateur van de Landelijke Pijn Organisatie (LPO) …en roep je achterban op dat ook te doen. Éen op de vijf mensen krijgt te maken met chronische pijn, waarvan jij er (helaas) een bent. Maar óók in jouw omgeving zijn anderen met langduriger pijnklachten.
Actie #2: Meld je aan bij de Community van de LPO. Nu nog op Facebook, straks onderdeel van Pijnstad. Contact met anderen die net als jij langdurige pijnklachten hebben helpt. Het verbreedt je blikveld en je wordt geïnspireerd door hoe anderen (leren) omgaan met hun pijn. De stemming in de community is positief, respectvol en oplossingsgericht. Klagen mag, maar liefst alleen op ZeurZaterdag 🙂
Actie #3: Meld je aan als LPO vrijwilliger… Alle LPO werkgroepen kunnen ondersteuning gebruiken….en bijdragen kan ook aan een korter, meer afgebakend, project. Iedereen kan op zijn of haar manier ondersteunen; er is behoefte aan allerlei vaardigheden. Het grote voordeel: we wéten bij de LPO hoe het is om te moeten omgaan met wisselende belastbaarheid en grillige inzet.
Actie #4: Deel de LPO vacatures en kortere projecten …via je eigen (social media) kanalen en met mensen in je netwerk die (wat) tijd over hebben om ook bij te dragen. Want: sámen kom je verder! Er zijn volop vacatures in de diverse werkgroepen en ook met losse projecten kunnen mensen zinvol bijdragen.
Actie #5: Vertel in je netwerk over de LPO en Pijnstad. …via je eigen (social media) kanalen en met mensen in je netwerk die (wat) tijd over hebben om ook bij te dragen. Want: sámen kom je verder! Er zijn volop vacatures in de diverse werkgroepen en ook met losse projecten kunnen mensen zinvol bijdragen.
Actie #6: Geef je op bij de LPO als ervaringskundige. Jouw verhaal rondom het leren omgaan met chronische pijn verdient meer zichtbaarheid. En juist impactvolle ervaringsverhalen helpen de LPO en álle pijnpatiënten om de impact van chronische pijn zichtbaar te krijgen in de samenleving. Neem contact op met LPO als jouw naam, foto en verhaal gedeeld mag worden met een groter publiek. In de loop van 2023 willen we (met hulp van o.a. HRO, studenten journalistiek, media & design, social media) dit project starten. Eerste vereiste is natuurlijk een pool van mensen die hun verhaal willen delen!
Actie #7: Volg de social media kanalen van de LPO Een groot en divers bereik in de verschillende social media helpt de LPO om naamsbekendheid op te bouwen en LPO’s missie te verspreiden. Like en deel berichten, dat helpt. Echt!
Actie #8: Meld je aan voor de ‘LPO Overpijnzingen’ …zodat we je op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen bij LPO, in Pijnstad en rondom ‘goede pijnzorg’. Heb je een eigen overpijnzing? Deel ‘m door contact op te nemen!
Actie #9: Start een actie in je eigen omgeving …om (financiële) middelen op te halen voor de LPO en realisatie van Pijnstad. Met ruim drie miljoen pijnpatiënten in Nederland kunnen we met z’n allen laten zien dat mensen met pijn toppers in crowdfunding zijn! Doneren aan de LPO kan belastingvriendelijk (ANBI). Deel je actie door contact op te nemen met LPO, zodat wij ‘m extra kunnen uitlichten!
Actie #10: Vertel ons jouw eigen ideeën Neem contact met de LPO op en deel jouw eigen ideeën waarmee je de LPO en Pijnstad kunt ondersteunen. Iedereen kan meehelpen, ook jij, en sámen kom je verder!
En o ja, om even een extra actiepuntje #11 erbij te smokkelen: geef je z.s.m. op (als je dat nog niet hebt gedaan) voor het onderzoek dat HRO en LPO samen uitvoeren naar veelvoorkomende thema’s in de LPO Community.
Ik wil de LPO steunen als pijnprofessional: 10 concrete acties
We vinden het fantastisch wanneer we bericht ontvangen van mensen uit de pijnwereld die de LPO en Pijnstad een warm hart toedragen. Ook voor jou 10 concrete actiepunten om de LPO te steunen.
Actie #1: Word donateur van de Landelijke Pijn Organisatie (LPO) …en roep je achterban en netwerk op dat ook te doen. Jouw steun is belangrijk en helpt ons te groeien.
Actie #2: Vraag je cliënt en/of pijnpatiënt zich aan te melden bij de Community van de LPO Nu nog op Facebook, straks onderdeel van Pijnstad. Hoe groter de groep, hoe meer impact we kunnen maken. Mensen met pijn -en hun omgeving- kunnen elkaar enorm inspireren en steunen; dat zien we dagelijks gebeuren! Neem bijvoorbeeld een link naar de Community, website of nieuwsbrief op in je communicatie met patiënten. Kleine moeite, groot verschil!
Actie #3: Volg de social media kanalen van de LPO Een groot en divers bereik in de verschillende social media helpt de LPO om naamsbekendheid op te bouwen en LPO’s missie te verspreiden. Like en deel berichten, dat helpt. Zéker op LinkedIn. Echt!
Actie #4: Meld je aan voor de LPO Overpijnzingen …zodat we je op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen bij LPO, in Pijnstad en rondom mensen die met chronische pijn te maken krijgen. Heb je een eigen overpijnzing? Deel ‘m door contact op te nemen!
Actie #5: Deel jouw kennis via de LPO …met duizenden mensen met pijn tegelijkertijd. Er is ongetwijfeld iets dat we samen met je kunnen uitproberen en opzetten. Een webinar organiseren over een bepaald thema, een blogartikel delen met concrete pijn-leeftips, een interessant onderzoek doorsturen waar pijnpatiënten over moeten horen, een thema opgooien waarover je gestructureerd wilt discussiëren in de LPO Community. We staan open voor suggesties!
Actie #6: Denk actief mee over het concept Pijnstad Deel simpel je gedachten met ons door contact op te nemen. In 2023 willen we de rol van de LPO Klankbordgroep gaan activeren. Tops vinden we altijd leuk om te horen, maar van tips en opbouwende kritiek worden we wijzer! Wat mis je nog in de stad, waar moeten we op letten, wat zijn de kernbehoeftes van jouw cliënt/pijnpatiënt?
Actie #7: Deel jouw visie op de Top-10 behandelwensen van pijnpatiënten Hoe vertaal je die wensen naar jouw praktijk? Waar kan jij makkelijk rekening mee houden? Waar zit meer nuance? Als we jouw visie in de LPO kanalen mogen delen, ontstaat een levendige uitwisseling van gedachten over wat goede pijnzorg in de praktijk betekent.
Actie #8: Meld je aan als vrijwilliger…of deel vacatures in je (zakelijke) sociale netwerk Alle LPO werkgroepen kunnen ondersteuning gebruiken….en bijdragen kan ook aan een korter, meer afgebakend, project. We weten dat je tijd spaarzaam is, maar jouw betrokkenheid bij LPO helpt ons Pijnstad te ontwikkelen als platform dat de afstand tussen pijnpatiënt en pijnprofessional verkleint. – Iedereen kan op zijn of haar manier ondersteunen; er is behoefte aan allerlei vaardigheden. – Ken je iemand in je netwerk die met zijn of haar skills aansluit op de vacatures of projecten? Deel de LPO vacatures! – En óók jouw cliënt/pijnpatiënt is welkom als vrijwilliger: nieuwe zingeving helpt bij het leren omgaan met pijn!
Actie #9: Vertel aan je collega’s …bijvoorbeeld zij die mensen met pijnklachten spreken, over de LPO en Pijnstad. Dat helpt ons te groeien in naamsbekendheid én het stimuleert de netwerkkracht van mensen die Pijnstad mee kunnen helpen ontwikkelen. Vraag ze naar concrete ideeën hoe jullie gezamenlijk kunnen bijdragen. Signaleer financieringskansen en deel die met LPO. Gooi Pijnstad eens op in je teambespreking of richting de directie/bestuur. Laat dat sneeuwbaleffect maar optreden!
Actie #10: Vertel ons jouw eigen ideeën Neem contact met de LPO op en deel jouw eigen ideeën waarmee je de LPO en Pijnstad kunt ondersteunen. Iedereen kan meehelpen, ook jij, en sámen kom je verder!
Ik beluisterde de Pijncast en voel het enthousiasme stijgen om de hand te reiken. Met het team voelen we dat een vangnet moet gecreëerd worden voor onze patiënten na een gevolgd traject. Pijnstad lijkt het ideale initiatief. Hebben jullie al contact met Belgische organisaties? Kunnen we de handen in elkaar slaan om er een Nederlands/Vlaams initiatief van te maken? In mijn optimisme zie ik me collega’s in Vlaanderen aanspreken om hieraan mee te werken.
Pijnverpleegkundige uit vlaanderen
Ik wil de LPO steunen als naaste / betrokkene / geïnteresseerde: 10 concrete acties
Wanneer je iemand kent die moet leren leven met chronische pijn weet je als geen ander: dat is een pittige levensopdracht, waarbij alle steun welkom is. Oók als naaste, betrokkene, of anderszins geïnteresseerde kun je de LPO concreet steunen. Ook voor jou 10 concrete actiepunten om de LPO te steunen.
Actie #1: Word donateur van de Landelijke Pijn Organisatie (LPO) …en roep je achterban op dat ook te doen. Éen op de vijf mensen krijgt te maken met chronische pijn, dus óók in jouw omgeving zijn mensen met langduriger pijnklachten. Maak het mede mogelijk dat wij hen praktisch kunnen ondersteunen!
Actie #2: Wijs mensen in je omgeving die pijn hebben op de Community van de LPO Nu nog op Facebook, straks onderdeel van Pijnstad. Contact met anderen kan voor mensen met langdurige pijnklachten heel helpend zijn. Het verbreedt hun blikveld en ze raken geïnspireerd door hoe anderen (leren) omgaan met pijn. De stemming in de community is positief, respectvol en oplossingsgericht. Klagen mag, maar alleen op zaterdag 🙂
Actie #3: Meld je aan als vrijwilliger …voor een van de LPO werkgroepen of voor een korter, meer afgebakend, project. Iedereen kan op zijn of haar manier ondersteunen; er is behoefte aan allerlei vaardigheden. Daarbij zijn mensen mét en mensen zónder chronische pijn meer dan welkom!
Actie #4: Vertel in je netwerk over de LPO en Pijnstad Leg uit hoe je denkt dat Pijnstad mensen kan helpen bij het leren omgaan met chronische pijn in hun leven. Zie je een (financierings)kans in je netwerk (een oom die filantroop is, een dochter die topbestuurder is bij een potentiële sponsor, een nicht die werkt bij een social media PR-bureau), zet ze dan op het spoor van LPO en Pijnstad.
Actie #5: Ben je naaste van een pijnpatiënt? Geef je op bij de LPO als ervaringskundige. Jouw verhaal rondom het samen leven met iemand met chronische pijn verdient meer zichtbaarheid. En juist impactvolle ervaringsverhalen helpen de LPO en álle pijnpatiënten om de impact van chronische pijn zichtbaar te krijgen in de samenleving. Neem contact op met LPO als jouw naam, foto en verhaal gedeeld mag worden met een groter publiek. In de loop van 2023 willen we (met hulp van o.a. HRO, studenten journalistiek, media & design, social media) dit project starten. Eerste vereiste is natuurlijk een pool van mensen die hun verhaal willen delen!
Actie #6: Deel de LPO vacatures en kortere projecten …via je eigen (social media) kanalen en met mensen in je netwerk die (wat) tijd over hebben om ook bij te dragen. Want: sámen kom je verder! Er zijn volop vacatures in de diverse werkgroepen en ook met losse projecten kunnen mensen zinvol bijdragen.
Actie #7: Volg de social media kanalen van de LPO Een groot en divers bereik in de verschillende social media helpt de LPO om naamsbekendheid op te bouwen en LPO’s missie te verspreiden. Like en deel berichten, dat helpt. Echt!
Actie #8: Meld je aan voor de LPO Overpijnzingen …zodat we je op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen bij LPO, in Pijnstad en rondom ‘goede pijnzorg’. Heb je een eigen overpijnzing? Deel ‘m door contact op te nemen!
Actie #9: Start een actie in je eigen omgeving …om (financiële) middelen op te halen voor de LPO en realisatie van Pijnstad. Met ruim drie miljoen pijnpatiënten in Nederland én hun direct betrokkenen kunnen we met z’n allen laten zien dat we toppers in crowdfunding zijn! Doneren aan de LPO kan belastingvriendelijk (ANBI). Deel je actie door contact op te nemen met LPO, zodat wij ‘m extra kunnen uitlichten!
Actie #10: Vertel ons jouw eigen ideeën Neem contact met de LPO op en deel jouw eigen ideeën waarmee je de LPO en Pijnstad kunt ondersteunen. Iedereen kan meehelpen, ook jij, en sámen kom je verder!
Meer lezen & deel je ervaringen: 10 concrete acties om de LPO te steunen
LPO gelooft sterk in de kracht van samen. Niet voor niets was het thema van het PA!N congres van december 2022: Samen kom je verder. Maar is dat geloof in de kracht van het netwerk terecht?
Deel je eigen ervaringen omtrent samenwerken in de wereld van de (pijn)zorg en patiëntenorganisaties. Heb je best practices, waar ook LPO van kan leren?