Help mee én ontwikkel jezelf: klussenlijst

Wil jij bijdragen aan een allesomvattend platform dat pijnpatiënten helpt om te leren gaan met chronische pijn?

Wij zoeken jou! Draag bij én ontwikkel jezelf.

Een Landelijke Pijn Organisatie voor en met pijnpatiënten kan niet functioneren zonder de hulp van vele vrijwilligers. Vrijwilligerswerk doe je natuurlijk niet alleen om te helpen en bij te dragen, maar óók om jezelf te ontwikkelen: bestaande kennis of capaciteiten te verdiepen, of juist nieuwe dingen te leren.

Bouw mee aan de Landelijke Pijn Organisatie…

We zoeken hulp bij de volgende openstaande klussen:

(meest recente update: 09-08-21, zie *nw*)

 1. Iemand die (op vrijwillige basis) coördinator van het nog te vormen Team Vrijwilligers wil worden (HR/P&O kenner, of bereid PGO-cursus vrijwilligers te volgen)
 2. Lid van Team Vrijwilligers Beheer (HR/P&O kenner, of bereid PGO-cursus vrijwilligers te volgen)
 3. Een vrijwilliger die het kernteam kan bijstaan om jongere (<40) kernteamleden en/of vrijwilligers te vinden (HR/P&O kenner, of bereid PGO-cursus vrijwilligers te volgen)
 4. Een vrijwilliger die inventarisaties wil maken van alle reeds lopende activiteiten van pijnpatiëntenverenigingen die zich op één specifieke diagnose richten: het “wie doet wat” overzicht
 5. Vrijwilliger die de bestaande inventarisatie van organisaties en instanties die de pijnpatiënt ondersteunen kan updaten en bijhouden
 6. Vrijwilliger die de bestaande inventarisatie van medische en aanvullende behandelingen gericht op chronische pijn kan updaten en bijhouden
 7. Vrijwilliger die de beste open source online werkomgeving wil uitzoeken en inrichten (werken op afstand, periodiek online overleg, documentbeheer, verslaglegging en archivering). Zie ook onze vacature bij NLVoorElkaar .
 8. Vrijwilliger met een passie voor schrijven die nieuwsberichten over de voortgang van de oprichting van de LPO wil schrijven (‘transparantie in het proces naar….’) en online wil zetten (ervaring met of snel wegwijs worden in WordPress)
 9. Vrijwilliger die overzichtslijst wil maken van alle in pijn gespecialiseerde artsen (huisartsen, pijnspecialisten), bijvoorbeeld met ZorgkaartNederland als startbron. “Wie is nu écht gespecialiseerd in pijn, waar werkt men, wat onderzoekt men, etc.”
 10. *nw* Vrijwilliger die goed is in speuren & online onderzoek: benchmark (=vergelijkings) cijfers verzamelen omtrent allerlei kostenindicaties (app, websites, lotgenotencontact, webinar, magazine, etc.) uit jaarverslagen van andere patiëntenclubs, PGO en andere bruikbare bronnen.
 11. Vrijwilliger die de statistieken (NL & wereldwijd) omtrent pijn en chronische pijn kan inventariseren en bijhouden: cijfers, kosten, maatschappelijke effecten, onderzoeksuitkomsten die relevant zijn voor pijnpatiënten, e.d. Er is al een aantal basisbronnen beschikbaar.
 12. Vrijwilliger die goed wegwijs is op social media, die een start wil maken met social media accounts voor de Landelijke Pijn Organisatie: inrichten, eerste nieuwsberichten plaatsen.

NB bovenstaande lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Kom dus regelmatig terug voor nieuwe klussen, die gemarkeerd worden met *nw*.

Voor de onderstaande klussen zijn een of meerdere vrijwilligers inmiddels aan de slag (gegaan):

 1. Vrijwilliger die een logo wil maken
 2. Vrijwilliger die een huisstijl wil ontwikkelen; bv. ook kleurenpalet waarmee we gaan werken

Aanmelden

Heb je een klus gezien die je aanspreekt? Denk je een zinvolle bijdrage te kunnen leveren? Of wil je er gewoon meer over weten?

Neem contact op met het kernteam van de Landelijke Pijn Organisatie. Vertel kort iets over jezelf, over waarom je deze klus graag oppakt en deel je contactgegevens. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug!

Wat belangrijk is, is om langzaam te beginnen. Bouw je organisatie eerst met een goede structuur en een goede taakverdeling. Zorg dat je betrouwbaar bent, allen dezelfde boodschap uitdraagt.

in gesprek met dhr. joop van griensven; President Pain Alliance Europe 2011-2021

FAQ’s rondom vrijwilligerswerk

Waar kan ik meer info vinden?

Neem gerust contact met ons op als je meer info en uitleg wilt bij een bepaalde klus. Ook als je denkt op een ander terrein een zinvolle bijdrage te kunnen leveren, maken we graag kennis met je.

Ik kan niet echt vinden wat bij mij past, is er meer?

Staat jouw ‘klus’ er niet direct tussen maar wil je wel meehelpen? Meld jezelf zeker aan. Er is genoeg te doen buiten deze eerste klussenlijst om. We maken graag kennis met je!

Moet je persé pijnpatiënt zijn om mee te helpen?

Nee hoor. Voor sommige klussen is het een pré als je jezelf in de pijnpatiënt kunt verplaatsen, maar dat is lang niet altijd noodzakelijk. Iedereen is welkom bij de Landelijke Pijn Organisatie; pijnpatiënt of niet. Meld jezelf zeker aan.

Skip to content