Denk en doe mee met de LPO!

Het ontwikkelen en uitbouwen van een Landelijke Pijn Organisatie is enorm leuk en veelzijdig. Het is een groot project, waarvan de opzet en uitbouw meerdere jaren gaat duren. Je werkt aan iets heel concreets, namelijk kennisoverdracht tussen en verbinding van mensen met pijn. Mensen zoals jij, die in een of andere vorm moeten omgaan met chronische pijn in hun leven. Tijdelijk, of blijvend.

‘Leer er maar mee leven’ zeggen ze dan…maar hóe doe je dat? Wat komt daar allemaal bij kijken? Welke rol heb je zelf daar in, en welke rollen hebben anderen? Wat zijn praktische tips en tools om te leren leven met pijn, om de verbinding met anderen aan te kunnen gaan, om ‘wegwijzer’ te worden? En wie kunnen je daarin ondersteunen?

Ontwikkeling van kernactiviteiten

Om iedereen met pijn wegwijs te maken én kennis en ervaringen vaker te delen gaan we de volgende drie kernactiviteiten ontwikkelen:

Informatie over (chronische) pijn & zelfmanagement
Pijn WegWijzer: keuzehulp en beslisboom
Pijn management programma, gericht op leren leven met chronische pijn

Maar natuurlijk wordt er ook al nagedacht over diverse andere activiteiten.

Jouw hulp is ontzettend belangrijk, én welkom!

Het doel is een fris, modern en toekomstbestendig pijnplatform voor en door pijnpatiënten. Natuurlijk is de rol van vrijwilligers daarin onmisbaar. Mensen met pijn, of mensen die te maken hebben met iemand met pijn. Of professionals, die onze plannen mede richting willen geven en ons, samen met de pijnpatiënt, willen ondersteunen.

Wil je concreet bijdragen aan afgebakende klussen? Bekijk dan eens de Klussenlijst! Jouw hulp is ontzettend welkom én je kunt jezelf verder ontwikkelen.

Op dit moment zoeken we de volgende mensen ter ondersteuning:

Kernteamleden: vanaf 18 jaar

Een solide basis die breed genoeg is, is essentieel voor een duurzaam voortbestaan van een pijnplatform dat de komende jaren stevig gaat groeien. Daarom zijn we ook op zoek naar uitbreiding van het huidige kernteam van 4 leden.

 • Ben jij, of ken jij, iemand die -op vrijwillige maar niet vrijblijvende basis- wil meebouwen aan hét platform voor iedereen die te maken heeft met pijn?
 • Heb jij enkele uren per week daarvoor beschikbaar?
 • Neem contact op

Nadrukkelijk horen we ook graag van je als je zelf géén chronische pijn hebt, maar wel affiniteit hebt met de doelgroep en/of de activiteiten van de Landelijke Pijn Organisatie.

Jongeren 18-40 jaar

Voor de toekomstbestendigheid van het pijnplatform is het natuurlijk noodzakelijk dat juist ook jongeren meedenken en hun input kunnen geven. Chronische pijn is -helaas- van alle leeftijden, dus óók jongeren krijgen te maken met pijn in hun leven.

 • Gezien de huidige samenstelling & leeftijd van het kernteam zoeken we met nadruk één of twee jongeren tussen de 18 en 40 jaar.
 • Ben jij, of ken jij, zo’n jongere en wil je -op vrijwillige maar niet vrijblijvende basis- meebouwen aan hét platform voor iedereen die te maken heeft met pijn?
 • Heb jij enkele uren per week daarvoor beschikbaar?
 • Neem contact op

Vrijwilligers (alle leeftijden)

Naast jongeren voor het kernteam zoeken we vrijwilligers van alle leeftijden voor beperkte, afgebakende klussen. Of juist om breed mee te draaien in één van de subgroepen; denk aan pr & marketing, social media, administratie, design, activiteiten(ontwikkeling), financiën, events & beurzen, bloggen, redactie etc.

 • Ben jij, of ken jij, iemand die wil meebouwen aan hét platform voor iedereen die te maken heeft met pijn?
 • Heb jij, voor een bepaalde periode of onbeperkt, enkele uren per maand daarvoor beschikbaar?
 • Bekijk de klussenlijst en neem contact op.

Wat levert het je op?

Door mee te bouwen aan de Landelijke Pijn Organisatie kun je o.a.:

 • Zelf écht een verschil maken in het leven van mensen die te maken hebben met chronische pijn
 • Te werken in een vrijwilligersorganisatie en binnen een team waarin de lijnen kort zijn en er op een efficiënte manier met elkaar wordt overlegd
 • Niet alleen ‘brengen’ maar ook ‘halen’: er is veel ruimte om datgene op te pakken waarin jij je juist nog verder wilt ontwikkelen
 • Beroep doen op ontzettend leuke en leerzame (online) cursussen van partner PGOsupport; van beter bloggen tot vrijwilligersmanagement, van bestuurlijke ervaring opdoen tot podcasts maken en van communiceren met impact tot het opzetten van een social media strategie
 • Desgewenst ervaring opdoen in het werven, coachen en aansturen van vrijwilligers

Interesse?

We leren je graag kennen.

Als je contact opneemt, vertel dan kort iets over jezelf, geef aan waar je interesse naar uitgaat, wat je zou willen of kunnen bijdragen en waarin je jezelf wilt ontwikkelen. Verder is het aantal uur dat je beschikbaar bent (per week of per maand), je leeftijd en woonplaats/regio voor ons handig om te weten.

Bellen, mailen of contact via een van de social media: we horen graag van je!

Online werken

COVID-19 ‘dwong’ iedereen in 2020 en 2021 om over te schakelen van veelal fysiek (op één locatie) werken naar bijna 100% online werken. Maar stiekem heeft dat online werken juist voor mensen met pijn redelijk wat voordelen:

 • nog meer ruimte voor eigen werkplanning
 • werken in de voor jou meest prettige (eigen) omgeving
 • geen reistijden
 • makkelijk gezamenlijk overleg

Ook de Landelijke Pijn Organisatie werkt veel online en beperkt het aantal momenten waarop we fysiek bij elkaar komen. Dat vraagt natuurlijk het één en ander van de online werkplanning en het beheer van allerlei documenten. Maar we hebben óók gemerkt: iedereen die beschikt over computer, laptop of tablet kan online werken en vergaderen, ongeacht leeftijd. Dát is het nieuwe normaal!

Nieuwsgierig naar manieren om het werk online te organiseren? Participatiekompas heeft een handig -uiteraard online- kennisdossier .

Skip to content