Je bent nu in de Community van Pijnstad. Welkom! In het Ontmoetingspark, de Pijn-Community, kunnen niet alleen pijnpatiënten elkaar ontmoeten voor informatie, tips, steun en sociaal contact, maar ook partners en/of kinderen van pijnpatiënten kunnen er terecht.
Maandag 16 oktober 2023 start in de Haarlemmermeer het participatieve fotoproject:
“Hierover wil ik wel praten …. maar hoe doe je dat?“
Ouderschap & chronisch ziek zijn
In Nederland leven ruim 10 miljoen mensen met een chronische aandoening, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nivel. Bijna 60 procent dus, een hele grote groep. En de komende jaren neemt dat aantal alleen maar verder toe1. Een aanzienlijk deel daarvan heeft ook te maken met pijnklachten.
Chronische pijn, of beter gezegd ‘pijnklachten hebben die lang aanhouden’, heeft een enorme impact. Op jezelf als pijnpatiënt. Maar zeker ook op je eventuele partner en kinderen. We schreven eerder al dat de impact van een chronische ziekte op de partner vaak niet wordt gezien.
Stichting BMP start met een project om te praten over deze impact. En jij kunt meepraten!
Praten aan de hand van foto’s
Tijdens dit project maken ouders die langdurige ziek zijn en partners zelf foto’s.
Aan de hand daarvan gaan ze met elkaar in gesprek. Zij leren om met foto’s hun verhaal te vertellen.
En hun werk wordt onderdeel van een gezamenlijke expositie, die op reis door Nederland gaat. Deze reis begint in de Haarlemmermeer.
Wie zijn bij het project betrokken?
Het project wordt begeleid door fotograaf Karijn Kakebeeke van Picture Bridge Foundation en Margreth Hoek, projectleider Niet alleen ziek en fotograaf.
We werken samen met Adamas, centrum voor leven met en na kanker en brancheorganisatie IPSO.
Het project is onderdeel van de pilot Niet alleen ziek – Haarlemmermeer en wordt mogelijk gemaakt door gemeente Haarlemmermeer en ZonMW.
Wil je meer weten? Of zelf meedoen?
Wil je meer weten over het project? Of, als chronisch zieke of partner van een chronisch zieke meedoen aan het project?
Mail dan naar: