Je moet er mee leren leven.. maar hoe dan?

Er werken inmiddels meer dan 40 vrijwilligers bij de LPO en allemaal hebben ze een eigen verhaal. Het verhaal van LPO vrijwilliger Marissa begon met een zieke zus…..

LPO vrijwilliger Marissa vertelt haar verhaal

Ongeveer drie jaar geleden had mijn zus wat buikpijn.. wat volgde was een enorme rollercoaster. Er was iets mis, dat was duidelijk. Voor lange tijd wisten de dokters niet wat er precies aan de hand was. Op het moment dat ze volledig uitgedroogd was kwam er eindelijk een diagnose: Colitis Ulcerosa, een chronische ontsteking aan de darm. Een ziekte die je onder controle kan krijgen maar nooit meer helemaal verdwijnt. Iets wat vaak gezegd werd: je moet er mee leren leven.

Maar hoe leer je als 20’er met een druk leven omgaan met zo’n diagnose? Daarbij kreeg ze zware medicijnen die haar immuunsysteem kapot maakten. Daar bovenop kreeg ze ook nog een verlamming van haar onderlichaam na het gebruik van deze medicijnen. Opnieuw moest ze herstellen en opnieuw de moed vinden om door te gaan.

Niet gek dat ze na dit ziekteproces alle vertrouwen in haar eigen lichaam kwijt is. Haar verlamming is hersteld en haar ziekte is onder controle, maar helemaal verdwijnen doet het nooit. Dagelijks zit ze met onzekerheid over een opvlamming, chronische vermoeidheid, bijwerkingen van medicijnen en heeft ze een verslechterd immuunsysteem.

Ik zie, gezien onze hechte band, hoe dit mijn zus heeft veranderd. Bij elke activiteit moet ze nagaan of ze het aankan qua energie, en dat op 24-jarige leeftijd. Iets waar je op die leeftijd helemaal nog niet over na wil denken.

Toen ik in september een oproep plaatste voor een afstudeerplek was ik enorm blij met een reactie van de Landelijke Pijn Organisatie. Door de verhalen van mijn zus weet ik hoe waardevol het is om met mensen in een vergelijkbare situatie te praten over ervaringen.

Voor het eerst tijdens mijn studie werk ik voor een organisatie die enorm waardeert wat ik voor ze doe.

LPO vrijwilliger Marissa

Marissa benut haar ervaringen nu als LPO vrijwilliger

Nu loop ik mee als vrijwilliger in de Werkgroep Jongeren van de LPO. Daarnaast doe ik onderzoek naar, en geef ik advies aan de LPO, hoe meer jongeren te motiveren om vrijwilliger te worden. Voor mij de eerste ervaring met een vrijwilligersorganisatie. Het mooie doel van de LPO en de gemotiveerde vrijwilligers inspireren mij enorm om een mooi product aan te leveren. Voor het eerst tijdens mijn studie werk ik voor een organisatie die enorm waardeert wat ik voor ze doe. Dit is de kracht van zo’n mooie organisatie, zij kunnen echt iets betekenen voor de chronisch pijnpatiënten en dit motiveert mij vervolgens weer om iets voor de organisatie te betekenen.

Lees meer over Marissa

Heb jij ook interesse in een vrijwilligersfunctie bij de LPO?

Enthousiaste en betrokken vrijwilligers kunnen wij altijd gebruiken, dus als jij je kunt vinden in de visie en plannen van de LPO, ben je van harte welkom bij ons. Kijk gerust of er een vacature is die bij jouw interesse en ervaring aansluit.
Of misschien wil je liever eenmalig een afgebakende klus doen?

Kijk maar eens rustig rond naar alle opties op deze pagina’s of meld je aan bij Marisa, onze vrijwilligerscoördinator.