Versterking gezocht voor kernteam LPO

Kom meehelpen in het kernteam van de Landelijke Pijn Organisatie

Een idee ontstaat vaak in één hoofd. In dit geval sluimerde het idee in twee, later bleek drie, hoofden. Een bijdrage leveren in de levens van chronische pijnpatiënten, een écht verschil maken. Die drie hoofden vormden in de loop van 2021 een kernteam, dat druk aan de slag ging. En nu is het tijd om dat kernteam verder te vergroten! Help je ook mee om dat verschil voor iedereen met chronische pijn te maken?

Wat ging er aan vooraf?

Vanaf medio 2020 zijn we dat sluimerende idee onderling gaan uitspreken, aftasten, voeden, checken, testen. We spraken onderling veel, er werden heel wat mails en whatsappjes uitgewisseld.

In 2021 zijn we dat idee wat meer gaan formaliseren, opschrijven, voorleggen, afbakenen. En gingen we in gesprek met allerlei mensen binnen en buiten de wereld van chronische pijn. Langzamerhand kregen we steeds meer en goed grip op wat een Landelijke Pijn Organisatie wel, en wat het vooral ook níet, zou moeten doen. Waar mensen met pijn, net als wijzelf, écht behoefte aan hebben.

In de loop van 2021 vormde zich ook een team, dat we ‘kernteam’ noemden. Er kwam een teamcoach bij. Een financieel expert sloot inmiddels aan.

Maar om dát wat we voor ogen hebben écht te kunnen realiseren, is een kernteam van een man/vrouw of 6 à 7 echt wel nodig. Plus natuurlijk een veel grotere groep vrijwilligers die ondersteunen. Zodanig groot dat alle basistaken goed verdeeld kunnen worden. En zodanig ‘behapbaar’ dat we er wel vaart in houden en beslissingen efficiënt kunnen nemen.

Er is versterking nodig. We zijn dus op zoek naar jou!

Ieder lid van ons kernteam heeft zo zijn (lees ook haar) kwaliteiten. En ja, ook zijn gebreken en mankementen ;-). Op basis daarvan hebben we de volgende openstaande ‘functies’ omschreven op het landelijke vrijwilligersplatform NLvoorElkaar.

1. ICT Expert in het kernteam van de Landelijke Pijn Organisatie

Lees meer bij NLvoorElkaar over de functie van LPO ICT Expert

2. Community Coördinator in het kernteam van de Landelijke Pijn Organisatie

Lees meer bij NLvoorElkaar over de functie van LPO community coördinator

3. (Social) Media Coördinator in het kernteam van de Landelijke Pijn Organisatie

Lees meer bij NLvoorElkaar over de functie van LPO (Social) Media Coördinator

4. Vrijwilligers Coördinator in het kernteam van de Landelijke Pijn Organisatie

Lees meer bij NLvoorElkaar over de functie van LPO Vrijwilligers Coördinator

Spreekt een bepaalde vrijwilligersfunctie je aan?

Zie jij jezelf werken binnen het kernteam van de Landelijke Pijn Organisatie? En ben je minimaal enkele uren per week (dagdeel of verspreid) beschikbaar om vanuit huis aan jouw kerntaken te werken?

Meld je dan nú aan als vrijwilliger voor het kernteam Landelijke Pijn Organisatie.

Je bent welkom, welke leeftijd je ook hebt en of je nu wel of geen chronische pijn hebt. Expliciet zijn we ook op zoek naar twintigers en dertigers die het team willen komen versterken.

Via bovenstaande vacature lees je meer over hoe je kunt reageren.

  • Maar je kunt ook gewoon contact opnemen via de website, per e-mail, Whatsapp of Messenger.
  • Vertel kort iets over jezelf, over welke functie je voorkeur heeft, over je ervaring en talenten en wat je wel en niet leuk vindt om te doen. Ook is (een indicatie van) het aantal uur dat je per week beschikbaar handig om te vermelden, net als je woonplaats.

Wat vrijwilligerswerk bij de LPO je oplevert:

  • Als het voor jou net zo werkt als voor ons, dan geeft het meebouwen aan dit unieke platform je veel positieve energie.
  • Je vindt het net als ons fijn zinvol bezig te kunnen zijn, je zal zeker als duurzaam vrijwilliger veel nieuwe mensen en organisaties leren kennen en je kunt natuurlijk ook bouwen aan vaardigheden die je nog verder wilt ontwikkelen.
  • Er zijn -via partners- diverse mogelijkheden om workshops of trainingen te volgen, óók op jouw gebied. Of juist op een onderwerp waarin je je wilt ontwikkelen.
  • Je kunt werken vanuit huis, we overleggen (minimaal) eenmaal per week online.
  • Je kunt je vrijwilligersuren flexibel inrichten, naar eigen inzicht en binnen de beperkingen die je (eventueel) hebt.
  • Je leert van binnenuit over het reilen en zeilen van een patiëntenorganisatie.
  • Je werkt binnen een gezellig, ambitieus, team dat humor en een relativerende grap op z’n tijd belangrijk vindt.

Is het kernteam een brug te ver, maar wil je wel meehelpen?

Dat kan ook!

We zijn eigenlijk doorlopend op zoek naar vrijwilligers die in de breedte, of juist gericht op één specifieke klus, willen meehelpen.

En o ja. Dit is wat we willen bereiken…

De Landelijke Pijn Organisatie wil een verschil maken in het leven van iedereen die te maken krijgt met chronische pijn. Zodanig dat mensen met pijn stapsgewijs ontdekken hoe ze zélf hun leven met pijn zo aangenaam mogelijk kunnen inrichten. Waarbij de pijn niet wordt ‘opgelost’, want er is geen quick fix voor chronische pijn. Maar waarbij er wél weer ruimte ontstaat voor andere dingen náást de pijn. Voor contact, troost, plezier, een helpende hand of luisterend oor. En voor toekomstperspectief, ondanks de pijn.

Wil je meer lezen over de missie en ambities van de Landelijke Pijn Organisatie? Lees het artikel Over de Landelijke Pijn Organisatie of verken Pijnstad, waarin we alle kernactiviteiten hebben beschreven.

Skip to content