Meten = weten, nietwaar?
Je helpt mee om impact- & effectmetingen tot de kern van Pijnstad en de Landelijke Pijn Organisatie te maken.
Dit ga je doen als vrijwilliger in de werkgroep Impact
De werkgroep Impact heeft veel energie om voor het te bouwen platform Pijnstad te onderzoeken hoe we de effecten in dat platform willen gaan meten. Natuurlijk maken we ook gebruik van Google Analytics, maar impact is veel meer dan dat!
Je werkzaamheden zullen opgesteld worden in samenspraak met de coördinator van deze werkgroep.
Voorbeelden van werkzaamheden:
- Je denkt mee hoe we de effecten in een nu al grote community van pijnpatiënten kunnen meten, die straks als onderdeel van Pijnstad nog veel groter wordt.
- We plaatsen nu al eerste content online in het Informatiecentrum. Wat is het effect daarvan? Wat doen, of laten, lezers na het lezen van deze informatie?
- Voor alle toekomstige activiteiten binnen Pijnstad willen we de effecten kunnen meten. En intern & extern inzichtelijk maken, via “dashboards” die de groei & ontwikkeling van onze impact tastbaar maken.
- Maar ook achterhalen we graag wat het effect is van het vrijwilligerswerk bij de LPO op mensen met en zonder chronische pijn.
- Je verwerkt die effecten tot heldere cijfers en statistieken, bruikbaar binnen en buiten de LPO.
- Kortom: jij draagt bij aan hoe we “impactmeting” verweven in álles dat we in Pijnstad en bij de LPO doen en gaan doen.
Wie ben jij?
- Je hebt (enige) ervaring met het opzetten en/of uitvoeren van impact- en effectmetingen, zowel kwalitatief als kwantitatief.
- Het is een pre als je kennis hebt van output-, outcome en impact metingen.
- Je bent –uiteraard- kundig met cijfers maar weet die met name te vertalen naar bruikbare inzichten en rapportages.
- Je hebt een groot zelfstartend en zelfredzaam vermogen en ‘ziet’ het werk dat gedaan moet worden. De werkgroep is nog bescheiden in omvang.
Verder is het natuurlijk handig als je:
- Affiniteit hebt met chronisch pijnpatiënten, of je kunt inleven in hoe het is om te leven met chronisch pijn. Daar wil jij je graag voor inzetten!
- Kennis hebt van Word, Excel, Outlook en Teams, en in het bezit bent van een eigen laptop.
- Wekelijks, enigszins flexibel, beschikbaar bent (verwachting gemiddeld minimaal zo’n 2-4 uur).
Waar en wanneer
- Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Teams.
- Je deelt je tijd in naar wat voor jou prettig werkt, met af en toe een gezamenlijk online overleg.
- Dat zorgt dus voor veel flexibiliteit en vrijheid; deze vacature is dan ook ideaal voor mensen die, om wat voor reden dan ook, liever vanuit huis bijdragen.
- Tegelijkertijd is het minder geschikt voor mensen die graag veel en vaak anderen tegenkomen ‘op kantoor’, tijdens hun vrijwilligerswerk. Online werken we dan juist weer wél veel samen.
De bonus
- Het geeft jou positieve energie om aan iets mee te kunnen bouwen dat zomaar eens heel groot zou kunnen gaan worden.
- We bieden de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, welke past bij de doelstellingen van de Landelijke Pijn Organisatie.
- We bieden je mogelijkheden voor aanvullende trainingen en workshops en via het LPO netwerk. Jouw ervaring en ontwikkeling groeien mee naar een hoger niveau en je kan écht het verschil maken in deze voor de hele organisatie erg belangrijke taak.
- Resultaten en effecten treden op ‘door de hele organisatie heen’. Je krijgt dus met veel verschillende werkgroepen en mensen (vrijwilligers) te maken, waardoor je een bredere blik op een patiëntenorganisatie-in-opbouw krijgt.
- Met fijn zinvol bezig zijn, zul je veel nieuwe mensen leren kennen en zul je nieuwe skills leren.
Interesse in deze vacature?
Ben je enthousiast, vul dan het Aanmeldformulier Vrijwilligers in.
Deze vrijwilligersjob en diverse andere vacatures vind je in ons vacatureoverzicht . Ook kun je als vrijwilliger bijdragen aan korte projecten en losse vrijwilligersklussen.