De LPO is op zoek naar jouw persoonlijke verhaal!

Deel jouw Chronische Pijn verhaal!
Wij willen jouw stem graag horen!
Jouw verhaal is uniek en waardevol. Het kan anderen informeren, inspireren en ondersteunen op hun eigen aanhoudende pijnreis.
Of je nu schrijft, foto’s deelt of een video maakt, jouw ervaring kan een lichtpuntje zijn voor iemand anders. We willen de ervaringsverhalen graag delen met onze lezers (nieuws brief, social media kanalen of website).

Ervaringsverhaal chronische pijn

Hoe deel je jóuw verhaal?

Je kunt jouw ervaringen delen door ze op te schijven of, wanneer je dat gemakkelijker vindt, te vertellen in een video die je van jezelf maakt of laat maken. Om je te helpen om te kiezen uit de vele dingen om over te schrijven hebben we een aantal vragen opgesteld, aan de hand waarvan je jouw ervaringen kunt opschrijven of inspreken in een video.
Kies daarvoor maximaal 1 of 2 vragen uit  van de opties die hieronder staan.

  1. Hoe heeft de aanhoudende pijn je dagelijks leven veranderd? Kun je een specifieke situatie vertellen waarin de pijn een grote rol speelde? Kies een moment dat veel indruk op je heeft gemaakt, of op mensen om je heen.
  2. Wat was het moeilijkste voor jou sinds je hoorde dat de pijn niet snel zal verdwijnen? Hoe ben je hiermee omgegaan?
  3. Wat doe je om met de pijn om te gaan? Zijn er specifieke dingen die je helpen, zoals bepaalde activiteiten of gewoonten? Is dit veranderd sinds het begin van je pijn?
  4. Hoe voel je je emotioneel door de aanhoudende pijn? Zijn er momenten van hoop, vreugde of moed, zelfs als het moeilijk is?
  5. Heb je goede ervaringen gehad met dokters of behandelingen? Wat zou je willen delen met anderen die ook zulke uitdagingen doorgaan?
  6. Heb je doelen gesteld ondanks de aanhoudende pijn? Hoe ga je ermee om terwijl je deze doelen nastreeft?
  7. Wat zou je adviseren aan anderen die net hebben ontdekt dat er geen snelle of gemakkelijke oplossing is voor hun pijn?
  8. Hoe ging het zoeken naar info over je langdurige pijn? Aan welke informatie of dingen die je geleerd hebt, heb je veel aan (gehad)?
  9. Hoe leg jij aan buitenstaanders uit wat er met jouw gezondheid aan de hand is? Hoe gaan jouw familie en vrienden daarmee om?
  10. Wat zou je adviseren aan anderen die eenzaam zijn door pijn? Wat en wie heeft jouw geholpen toen je net wist dat je pijn langdurig was?

Wat kun je niet delen?

Foto’s van wonden of blote lichaamsdelen worden niet gepubliceerd. Noem geen namen van anderen (ook geen behandelaars) omdat wij dan niet kunnen checken of deze persoon toestemming geeft om zijn/haar naam openbaar te hebben. Reclame of promotie wordt niet gepubliceerd.

Jouw privacy is belangrijk!

We respecteren jouw privacy. Voordat we jouw verhaal delen, vragen we altijd om jouw toestemming. We willen dat je je comfortabel voelt bij het delen van je ervaringen. Het is dus belangrijk dat je je naam en contactgegevens vermeld bij de inzending. Wil je liever anoniem jouw verhaal doen dan moet je dat erbij vermelden. We hebben dan nog steeds wel jouw gegevens nodig om toestemming te vragen.

Ervaringsverhaal chronische pijn

Samen leren en groeien

Onthoud dat jouw verhaal anderen kan helpen begrijpen en zich gesteund te voelen. We bouwen een gemeenschap op waarin we van elkaar kunnen leren en groeien.
Dus, waar wacht je op? Deel jouw aanhoudende pijnreis en help anderen met jouw ervaringen. Samen staan we sterker!
Deel jouw verhaal via de email: marijke@landelijkepijnorganisatie.nl

Schrijf jouw verhaal
of:
Maak een filmpje van maximaal 5 minuten.

Laten we samen meer grip krijgen op onze levens met chronische pijn!