Bewegen helpt tegen pijn

Lichaamsbeweging maakt je sterker tegen pijn!


Hoe bewegen je helpt

Uit een recent onderzoek uit Noorwegen blijkt dat mensen die regelmatig bewegen beter bestand zijn tegen pijn. Dit betekent dat ze minder last hebben van pijn dan mensen die niet zo actief zijn. Bewegen heeft nog meer voordelen, zoals het voorkomen van hartproblemen, diabetes en ziekten zoals Parkinson.

Belangrijkste bevinding 1:

Het onderzoek over pijn en bewegen
Onderzoekers hebben meer dan 10.000 mensen in Noorwegen gevraagd naar hun ervaring met pijn. Ze moesten hun hand tot aan de pols in koud water houden en aangeven hoe lang ze dat konden volhouden. Wat bleek? Mensen die aangaven dat ze regelmatig bewegen, konden langer tegen de pijn dan mensen die niet zo actief waren.

Wat betekent bewegen precies?
Bewegen betekent niet dat je per se naar de sportschool moet gaan of heel intensief moet trainen. Het kan ook gaan om simpele dingen zoals tuinieren, stevig wandelen of fietsen. Het belangrijkste is dat je regelmatig in beweging bent.

Belangrijkste bevinding 2:

Bewegen helpt tegen chronische pijn
Dit onderzoek laat zien dat bewegen een goede manier is om pijn te verminderen of te voorkomen, zonder medicijnen te gebruiken. Het kan vooral nuttig zijn bij langdurige pijn, zoals bijvoorbeeld bij fibromyalgie. Bewegen maakt je sterker en helpt je beter om te gaan met pijn.

Conclusie:

Ga in beweging tegen de pijn!
Het onderzoek uit Noorwegen bevestigt dat bewegen je helpt om beter tegen pijn te kunnen. Je hoeft niet per se intensief te trainen, maar gewoon regelmatig in beweging zijn is al genoeg. Dus kom van die bank af en ga lekker bewegen. Het maakt je niet alleen sterker, maar kan ook helpen om pijnklachten te verminderen.

Bron: Scientias

Meer nieuws over pijn vind je hier